Privatleasing

For deg som ikke vil eie bilen

Din nøkkel til mobilitet

Min bilfinans

Logg deg inn med BankId for å komme til vår kundeportal.

Hva er privatleasing?

Leasing betyr i praksis at vi  kjøper bilen fra bilforhandleren og blir eier av bilen. Du leaser den av oss og har dermed full bruksrett på den i leasingperioden.  Det betyr at du slipper å tenke på bruktbilpriser, marked osv. når leasingperioden er over.

Fordeler med privatleasing

Ved å inngå en privatleasingsavtale med oss, får du følgende fordeler:

 • Bilen er ny og leveres med Mobilitetsgaranti  (hjelp ved driftstopp)
 • Du leaser bilen, og binder derfor ikke opp egenkapital
 • Kostnadene er forutsigbare
 • Du kan inkludere tilleggstjenester i månedsleien
 • Du returnérer bilen til forhandler når leasingperioden er over, og slipper å tenke på å selge den selv.

Hva koster det å lease en bil?

Det er forhandleren som selger bilen, så det er de som kan fortelle deg hva leasingen vil koste.

Vi mottar mange spørsmål på hva det koster og privatlease en bil. For å kunne svare på det, må du først vite hvilken bil du skal ha og hvilket utstuyr du skal ha med. Det er bare forhandler som kan gi eksakt pris, da det er de som selger bilen du har spesifisert. 

I motsetning til på et billån hvor det er en gitt sum penger du skal låne, er hvert enkelt leasingtilfellet unikt. Den beregnes nemlig ut ifra et sett med faktorer som;

 • Bilens pris inkludert leveringsomkostninger
 • Startleien du betaler inn
 • Lengden på leasingperioden
 • Kjørelengden du velger 
 • Renten på leasingavtalen
 • Bilens restverdi ved tilbakelevering

Ved leasing er det differansen mellom salgssum og bilens verdi ved tilbakelevering som skal nedbetales i leasingperioden. Denne totalsummen velger du hvordan du vil fordele på startleie (max 20% av totalsummen) og månedsleie. Jo høyere startleie du velger, jo mindre er det igjen av nedbetalingssummen å fordele på månedsleiene. Men uansett om du velger høy startleie og lav månedsleie, eller lav startleie og høy månedsleie vil nedbetalingssummen være den samme.

Så før du har spesifisert hvilken bil, hvilket utstyr, hvor langt du skal gjøre, starteleien og hvor lenge du skal lease bilen, er det vanskelig å gi et konkret svar. Derfor ber vi deg om å ta kontakt med din nærmeste Volkswagenforhandler som kan gi deg et leasing tilbud på akkurat den personbilen du ønsker å lease.

Du kan søke om billån gjennom vårt finansieringsselskap Volkswagen Financial Services hos en av våre forhandlere.

Service og vedlikehold

En Serviceavtale, eller en Service- og vedlikeholdsavtale gir deg full kontroll på dine kostnader i inntil fem år. Du vil vite eksakt hva bilholdet kommer til å koste deg per måned uten ubehagelige overraskelser. Husk at som leasingkunde av oss er du pliktig til å gjennomføre service i leasingperioden, så gjør det enkelt for deg selv - inkluder kostnaden i månedsleien.

Enkelt - oversiktlig - forutsigbart.

Ta vare på leasingbilen din

Ved leasing eier du ikke bilen selv, du leier den av oss. Men det betyr ikke at du ikke skal ta vare på bilen som om den var din. For å opprettholde salgsverdien på bilen anbefaler vi jevnlig stell, vask, polering og service. Da minimerer du sjansen for ekstra kostnder ved innlevering.

Har bilbehovet endret seg?

Skal du flytte, venter du familieforøkelse, eller har du ikke behov for bil lenger? Vi har løsningen. La en annen ta over leasingavtalen din.

Er du nysgjerring på hva privatleasing er?

Hva skjer ved innlevering, må jeg ta service, hva er startleie. Se vår tre minutters film og få svar på det du lurer på.

Ordliste

Startleie

Månedsleie

Overkjørte kilometer

Startleie er et engangsbeløp som må innbetales før bilen kan utleveres. Startleien inngår som del av din betaling, og refunderes ikke ved kontraktsslutt. Velger du høy startleie vil du få lavere månedspris enn ved å velge lav startleie. Startleien er minimum 12,5 % av bilens totalpris. Månedsleien beregnes ut ifra bilens pris inkludert leveringsomkostninger, startleie, leasingperiode, kjørelengde, rente og restverdi. Jo høyere startleie du betaler, jo lavere månedsleie får du. En privatleasingsavtale kan være på 36 eller 48 måneder. Ved oppstart av en privatleasing avtales en total kjørelengde for hele perioden. Kjører du lenger enn avtalt, påløper det en kostnad pr km på kilometerne over avtalt kjørelengde.  Ta en sjekk årlig for å se om du kjører i henhold til avtalt kjørelengde.

Min Bilfinans - vår kundeportal

Les mer

 
 

Min bilfinans

Logg inn på vår kundeportal, for å se detaljer og utføre endringer på din finansieringsavtale.

Kontakt forhandler

Vurderer du å ta ut en ny bil, vil du prøvekjøre, eller få hjelp til å velge rett modell? Våre forhandlere hjelper deg gjerne.