Overdragelse

La andre ta over leasingavtalen din

Din nøkkel til mobilitet

Vurderer du å la andre ta over leasingavtalen din?

Etter innføring av MVA på elbiler med kjøpspris over kr 500.000,- kan vi ikke tilby overdragelse som produkt for leasingavtaler startet fra og med 1. januar 2023. For avtaler startet før denne datoen, samt elbiler med kjøpspris under kr 500.000,- kan vi fortsatt bistå med overdragelser.

Har du en leasingavtale inngått etter 1. januar 2023 og vurderer overdragelse ta kontakt med oss, for å se på mulige løsninger.

Når bilbehovet endrer seg

Noen ganger skjer det endringer i livet som innebærer at bilbehovet endrer seg. Du får en familieforøkelse som krever større bil, du flytter til utlandet eller du har ikke lenger behov for bilen du leaset.  Andre ganger har du enkelt og greit bare lyst på en annen bil. Det finnes det en løsning på.

Bilen du ikke lenger har bruk for kan det være andre som kunne tenke seg, ved å ta over din leasingavtale. Du står fritt til å selv finne en ny leasingtaker enten ved å  kjenne noen direkte, eller ved å legge ut en annonse på en markedsplass, eks. finn.no. OBS! For at noen skal kunne overdra avtalen din må det være igjen minimum fire terminer for ny leasingtaker å betale etter overtagelse.

For å gjøre dette til en trygg og enkel transaksjon for både deg og ny leasingtaker, har vi satt opp noen sjekkpunkter som kan være til hjelp.

Opplysninger i annonsen

Her er vår anbefaling til hva du bør opplyse om i annonsen din:

        - Leasingkontraktens totale kjørelengde
        - Dagens km-stand på bilen
        - Gjenstående måneder av leasingkontrakten
        - Leasingkontraktens totale lengde
        - Oppgi om serviceavtale er inkludert i månedsbeløpet
        - Oppgi opprinnelig startleie og den du ønsker at ny leasingtaker skal betale
        - Oppgi om bilen har vært skadet eller har skader som ikke er utbedret
        - Oppgi hvilken forhandler du har hentet bilen hos
        - Tilleggs- og ekstrautstyr

Vær ærlig og presis i informasjonen.

Bilens kilometerstand

Om bilen er i daglig bruk, slik at kilometerstand kontinuerlig endrer seg, anbefaler vi at du opplyser om dette i annonsen.
Ny leasingtaker: Sjekk bilens kilometerstand. Leasingkontrakten du skal overta har en avtalt total kjørelengde. Det er kun den resterende kjørelengden som inngår i din avtale. Vær obs på at oppgitt km er reell kilometerstand på bilen ved overtakelse. Eventuelle overkjørte kilometer vil bli fakturert etter tilbakelevering av bilen ved kontraktens slutt

Startleie

Om du ønsker at ny leasingtaker skal betale noe i startleie, husk å oppgi beløpet i annonsen. Dette er priselementet du har mulighet for å justere om du ønsker en rask overdragelse. Beløpet er en separat transaksjon mellom deg og ny leasingtaker.
Ny leasingtaker: Ønsker nåværende leasintaker at du skal betale startleie (innskudd) er det et beløp som skal betales direkte til denne. Leasingselskapet skal ikke motta denne betalingen.

Service

Garantier på norske biler er nå svært gode, men er avhengige av at bilen har fulgt serviceintervallene for at den skal være gyldig. Som leasingtaker er du pliktig til å følge bilens serviceprogram. Husk å oppgi i annonsen om når siste service var utført, eller når neste skal utføres.
Ny leasingtaker: Sjekk om bilens serviceprogram er fulgt, og når neste service er. Kostnaden for servicer er noe du selv dekker utenom månedsbeløpet, hvis serviceavtale ikke er inkludert. Om servicene ikke er fulgt kan dette føre til bortfall av garantien, og erstatningskostnader for deg ved innlevering av bilen.

Bilens tilstand

Vi anbefaler at du foretar en takst/tilstandsrapport på bilen, så nære overdragelsen som mulig, og at eksisterende skader utbedres før overtakelse. Eventuelt kan de takserte skadene trekkes fra et startleiebeløp. Det finnes en bransjestandard for hva som anses som normal og unormal  (småskader, steinsprut osv.) slitasje, som takstmenn følger ved taksering av bilen. Dette er evnt. noe våre forhandlere kan bistå med.  
Ny leasingtaker: Når du overtar leasingavtalen vil du ta over ansvaret for tilstanden på bilen ved innlevering. Evt. skader vil bli fakturert deg ved avslutning av avtalen. Vi anbefaler at eksisterende skader utbedres før overtakelse, eller at de takseres og trekkes fra et eventuelt startleiebeløp.

Tilbehør/ekstrautstyr til bilen

Alt tilbehør og ekstrautstyr som ble levert sammen med bilen må ny lesaingtaker få med når denne tar over bilen. Det kan for eksempel være vinterhjul, reservenøkkel og/eller ladekabel.
Ny leasingtaker: Pass på at du får med alt ekstrautstyr som ble leaset sammen med bilen, da dette skal leveres tilbake sammen med bilen ved avslutning av avtalen. Manglende utstyr vil føre til erstatningskostnader for deg som ny leasingtaker.

Hvor skal bilen leveres tilbake etter endt leasing

Din nye leasingtaker må levere tilbake bilen til den forhandleren hvor du hentet den. Oppgi derfor navnet på forhandleren slik at ny leasingtaker kan gjøre en vurdering på om det er mulig for denne å levere den tilbake uten mye ekstrakostnader.
Ny leasingtaker: Siden du må levere tilbake leasingbilen til den forhandleren hvor forrige leasingtaker hentet den ut, er det lurt at du sjekker hvor forhandleren holder til, slik at du vet om du må kjøre et stykke, eller få bilen transportert for å levere den tilbake.

Når ny bruker på bilen er funnet

Når du har en som vil overta leasingkontrakten din, kontakter du oss direkte, med en forespørsel om overdragelse av din leasingkontrakt. Dette må du gjøre enten via e-post eller brev (lovkrav).

Forespørselen må inneholde:

        - Reg.nr på bil som skal overdras
        - Navn evnt. Firmanavn på ny kunde
        - Fødselsdato/org.nr på ny kunde
        - E-postadresse og telefonnummer til ny kunde

Når overdragelsen er innvilget vil både du og ny leasingtaker motta en bekreftelse fra oss. Signering av dokumenter gjøres via utleverende forhandler. Inntil vi har mottatt leasingdokumentene i korrekt undertegnet stand er du vår juridisk bindende part, og leaser av bilen. Ikke overlever bilen før du har fått bekreftet at alle dokumenter er signert.  

OBS! Forutsetning for at du skal kunne overdra leasingen din er at du er à jour med alle betalinger til oss.

Ny leasingtaker: For at du skal kunne ta over leasingavtalen må våre leasingdokumenter være signert og sendt til oppgitte forhandler. OBS! Rett kopi av din eller selskapets prokurists legitimasjon må foreligge. Èn av følgende instanser må ha verifisert legitimasjonen:

        - En av våre merkeforhandlere
        - Bank
        - Politiet

Dette er et lovkrav.

Kredittvurdering av ny leasingtaker

For at overdragelsen skal kunne gjennomføres må ny leasingtaker kredittvurderes av oss. Vi anbefaler at du har med denne teksten i annonsen din:

"Bilen er leaset gjennom Volkswagen Møller Bilfinans, og kan overdras med forbehold om at ny leasingtaker kredittgodkjennes. Etableringsgebyr på kr 4 540,-/ kr 5 675,- ink. mva tilkommer ny leasingtaker ved oppstart av avtale."

Ny leasingtaker: For at du skal kunne overta en leasingavtale vil vi foreta en kredittvurdering av deg. Ved oppstart av din avtale vil det tilkomme et etableringsgebyr på kr 4 540,-/ kr 5 675,- ink. mva,- på første faktura.

Før overdragelse - pass på

Har du autopassbrikke i bilen din må du avslutte denne, eller føre den over til din nye bil. Husk også å fjerne den fysisk fra bilen.

Først når ny leasingtaker har tegnet forsikring i sitt navn, kan du si opp din forsikring. Normalt skjer dette på overdragelsesdatoen.

Ny leasingtaker: Opprett autopassabonnement i ditt navn og ta med brikken til overtakelsen, slik at du unngår gebyrer for viderefakturering fra oss.

Du tegner forsikring i ditt eget navn, selv om vi er eier av bilen. Du må oppgi til forsikringsselskapet at du har en leasingbil, da unngår du unødvendige trafikkforsikringsgebyr ved at bilen er uforsikret. Forsikringen må tegnes fra og med overtakelsesdato.

Før du overleverer bilen til ny leasingtaker

Her er en liten huskeliste:

  • Du må være à jour med alle betalinger til oss for at overdragelsen skal kunne utføres. Har du noe utestående vil vi ikke kunne godkjenne overdragelse
  • Har du autopassbrikke i bilen, må denne avsluttes eller føres over til din nye bil
  • Når ny leasingtaker har tegnet forsikring på bilen i sitt navn, kan du si opp forsikringen din.

Før du overtar bilen fra forrige leasingtaker

For at du skal kunne overta bilen er det noen ting du må huske/passe på:

  • Alle tilsendte dokumenter må være signert og sendt inn til oss
  • Din Id må være stemplet og signert av korrekt instans
  • Bilen må være forsikret i ditt navn, selv om vi er eier av bilen
  • Opprett autopassabonnement i ditt navn, hvis behov for dette

Kan vi hjelpe deg med noe?
Våre åpningstider er
mandag til fredag kl. 09:00 - 16:00

Kontakt oss

Lurer du på noe, send en e-post til våre kundekonsulenter, så hjelper vi deg så gjerne.

Kontakt oss

Ønsker du å snakke med oss kan du ringe 24 03 33 01.

Kontakt forhandler

Vurderer du å ta ut en ny bil, vil du prøvekjøre eller få hjelp til å velge rett modell? Våre forhandlere hjelper deg gjerne.