Det er lov å sikte høyt!

Vår controller Lars

"Ingen dag er lik"

- Jeg tror få kommer til å se større endringer enn bilbransjen de kommende årene, så her har man en unik mulighet til å være der det skjer.  Som Business Controller hos oss kan du være sikker på at ingen dager er like da bransjen og selskapet er i kontinuerlig utvikling og nye oppgaver stadig finner veien til oss,

                                                                                                                                Lars.

Hva gjør en businesscontroller?

Én sentral oppgave i løpet av året er utarbeidelsen av selskapets budsjett,  som lages i samarbeid med toppledelsen og hver enkelt avdeling. Når budsjettet er klart følger vi det opp gjennom året med de ulike avdelingene. Vi utarbeider informasjon og analyser om eksempelvis driftskostnader, renteutvikling, inntekter og salgsvolum. Vi har dermed tilgang til mye informasjon som er svært sentralt i styringen av selskapet. Dette synes jeg gjør jobben ekstra spennende og gir meg samtidig innsyn i driften som kanskje ikke så mange andre har. Derfor blir avdelingen min ofte involvert i ulike prosjektarbeider, både innad og på tvers av avdelingene.

Et annet område jeg jobber med er selskapets treasuryfunksjon, som vil si at vi administrerer selskapets innlånsportefølje. Hver måned produserer vi prognoser som predikerer hvordan de kommende månedene og årene vil utvikle seg. Dette, og veldig mye annet, rapporteres videre til vårt morselskap i Tyskland, Volkswagen Financial Services. De har et stort, profesjonelt apparat som vi er tett integrert med. Oppfølging og dialog med hovedkontoret er derfor en svært sentral del av jobben.

Veien til målet

Min yrkeskarriere startet med noen år i revisjonsbransjen. Dette var så absolutt en fin erfaring og en god start på karrieren for en litt usikker nyutdannet økonom. Samtidig var jeg ganske klar for å prøve meg på noe nytt da jeg etter to år søkte meg videre. Det endte med at jeg flyttet fra Bergen til Oslo, fra revisjonsbransjen til bilbransjen.

Men hvorfor akkurat Volkswagen Møller Bilfinans? Vel, valget var egentlig ganske enkelt da tilbudet lå på bordet. Jeg husker jeg fortalte rekrutteringsselskapet om alle ønskene jeg hadde til en ny arbeidsgiver; spennende bransje, utviklingsmuligheter, utfordrende oppgaver, ungt og sosialt miljø osv. Det er da lov å sikte høyt tenkte jeg, uten særlige forventninger om at jeg skulle få alle mine ønsker oppfylt, eller en «perfect match» om du vil.  Men slik ble det faktisk! Her er snittalderen lav og aktivitetsnivået høyt, både på og utenfor kontoret. Det jobber utrolig mange dyktige folk her slik at man stadig utvikler seg faglig, og det må man gjøre for å henge med i en bransje som er i stadig utvikling, nå kanskje mer enn noen gang.

Dette er "A Great place to work"

Det er lett å være sosial med jobben, og det er viktig for meg å være det, for det gjør noe med arbeidsmiljøet. På vår avdeling spiller vi fotball og volleyball sammen, har avdelingsmiddager og spillkvelder, bare for å nevne noe. Når vi i tillegg har en arbeidsgiver som er flink til å feire små og store bragder i selskapet blir resultatet et veldig godt miljø og god fellesskapsfølelse. Dette gjenspeiles også i den årlige medarbeiderundersøkelsen "Great place to work", hvor vi scorer veldig høyt sammenlignet med andre norske selskaper.

Gjennom bedriftsidrettslaget er det også mange muligheter for de som ønsker å aktivisere seg. Her finnes det noe for alle og enhver, gjennom faste treninger, kurs og deltagelse på ulike arrangementer. Jeg opplever at selskapet bruker mye ressurser på dette og er flinke til å oppfordre de ansatte til å både engasjere og aktivisere seg. Nevnte jeg at vi også har et eget treningsrom?

Kanskje dette er stedet for deg også?

Mye har skjedd i selskapet siden jeg tok turen over fjellet fra Bergen i 2013. Vi er større, vi er flere og vi er bedre! Men jeg lærer stadig  nye ting, og jeg har det fortsatt gøy når jeg går på jobb. Selv tror jeg endringsvillighet og god gammeldags stå-på-vilje kanskje er to av de viktigste egenskapene man må ha om man skal lykkes her. Liker man i tillegg en variert hverdag og er av den sosiale typen er  sjansene gode for at nettopp Volkswagen Møller Bilfinans kan være en "perfect match" for deg også.

Ønsker du å jobbe sammen med Lars?

Se våre ledige stillinger - eller send oss en åpen søknad.

Min Bilfinans

Logg inn på vår kundeportal, for å se detaljer og utføre endringer på din finansieringsavtale.